dinsdag 13 augustus 2013

Knoopsgaten, zoom, mouwen en af (3)

Tijdens het maken van dit model met deze stof blijkt dat de stof errrrggggg soepel en dun  is, hij valt wel aardig maar het fladdert ook wel alle kanten op en dat is af en toe lastig. Afijn, de knoopsgaten gingen redelijk soepel, ik had zondag op de rommelmarkt nog 15 dezelfde knopen kunnen bemachtigen voor 50 cent die kon ik niet laten liggen en ze (11 hiervan) zitten er al op!!
(Tip bij het maken van knoopsgaten: nadat je de plaats van de knoopsgaten hebt aangegeven (met spelden of krijt) als je de knoopsgaten wilt gaan naaien, leg je je werk onder de naaimachine en laat nu eerst de naald op de goede plek in je stof zakken en daarna pas je voetje. Hoe vaak ik wel niet heb zitten gokken of ik op de goede plek zat omdat ik het voetje (ook met het doorzichtige voetje) al had laten zakken en het daardoor net niet goed kon zien!!! Met deze tip heb ik daar nooit meer last van!!)

De mouwen  tekenen en schuin van draad knippen zoals hier gezien had in dit blad. Het is een kort mouwtje  met omslag. Doordat ik de mouw schuin van draad  heb geknipt is het stikken van de omslag geen probleem. Bij recht van draad mouwen moet je de omslag er eigenlijk iets in tekenen ( naar de vouwlijn iets schuin tekenen en in de omslag juist weer iets wijder) daar hoef ik hier geen rekening mee te houden aangezien er door de SvD rek zit aan de onderkant van de mouw en de omslag zich mooi voegt. (Verder heb ik niet de indruk dat je er iets van ziet.) In het dragen is het prettig dat als je je armen naar voren strekt er geen spanning op de rug komt dat wordt dus door die mouwen opgevangen..
Nou begrijp ik ook waarom Chanel in haar jasjes de mouwen (of een deel ervan) SvD op de stof legt!!!! Je kunt daardoor een heel mooi passend rugpand maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat het gaat inscheuren als je je arm optilt of naar voren strekt.!!! Weer wat geleerd!!

op de nieuwe paspop!!

Het is een lekker zwierig jurkje geworden, iets minder typisch fifties dan ik had verwacht.
Een volgende keer zou ik de rok nog meer gering geven en het lijfje 1,5 cm. langer maken.


Ik ben uitgegaan van  model 137 uit de  Burda van mei 2010.Met een zwart vestje erop (en eventueel een zwart topje eronder) kan ik het denk nog wel tot in de herfst dragen.
Ik ben best wel tevreden, nu ga ik een tas maken die bij de jurk past.1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit zeg! Goede tip van die mouwen, heb inderdaad wel eens dat het rugpand trekt, ondanks de juiste rugbreedte...

    BeantwoordenVerwijderen