donderdag 15 augustus 2013

Een zwarte tas...

Een zwarte tas voor bij mijn doorknoopjurk...mijn oude tas is echt op..


Ik had al langer het plan om een nieuwe shopper te maken. Daarvoor had ik een hele tijd geleden bij Bas Bastiaans stofferingsstof gekocht en ik heb ooit twee vellen mooi dun zwart leer gekocht en een vel mocht wel gebruikt worden. Dus als je je bank of stoel herkent dan weet je waar het vandaan komt..

Bij Bas Bastiaans zag ik ook hengsels liggen en van een vorig tassenproject wist ik dat dit bij mij een zwak (en toch zeer kritisch) punt is in het maken van een tas. Dus die hengsels zouden dat probleem voor me oplossen.

De inspiratie voor de tas kwam voor een beetje bij Ieke vandaan en voor een beetje via Ieke ook bij Happy in Red en een beetje van mezelf natuurlijk. 
                             Van de bekledingsstof vond ik de achterkant eigenlijk wel zo leuk, dus die heb ik als goede kant gebruikt..

 
Mijn man stelt het altijd zeer op prijs als mijn tassen behoorlijk dicht kunnen...en zelf vind ik dat eigenlijk ook wel prettig.. 
 
 
 
 
Het heerlijke van een zelf gemaakte tas is dat je hem in kunt delen zoals het jouw goed dunkt.
 

 
Dus veel vakjes met en zonder ritsen, voor brillen, m'n mobiel, pennen etc


 
 
De afmetingen zijn: breed 28cm, hoog 30 cm. en dik 9 cm. 
 
Nou dit is 'm dan!!!      

5 opmerkingen:

 1. Jeetje ... laat ik nu gisteren stad en land afgelopen hebben op zoek naar een fatsoenlijke boodschappentas! Dat heb je niet meer...... Ziet er erg mooi uit!
  Moest trouwens zelf ook achter de naaimachine om een tasje te maken naar een briljant idee van mijn zoon. "dat kun jij toch wel?" Nou dan wil je je ook niet laten kennen. Het resultaat ziet er ietsje anders uit :(, maar waterdicht canvas dubbel met een plak schuimrubber ertussen werkt dan ook iets stugger, denk ik, vooral als er dan ook nog gaten in moeten waar snoertjes doorheen kunnen.
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat mooi!!! En handig ingedeeld zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi exemplaar, daar ga je veel plezier (en complimentjes) van krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen