vrijdag 10 oktober 2014

Winterjas voor Majda (examenstuk)

Een gevoerde winterjas op maat gemaakt staat nog op de lijst van eindexamen stukken die ik nog moet maken. Bij Sancho zijn een aantal dames een uitdaging met elkaar aangegaan om een winterjas te maken en ik fiets met deze jas daar maar mee.
Een heilig voornemen heb ik wel, als ik eraan begin wil ik hem achterelkaar afmaken. Ik vind het heel moeilijk om ge├»nspireerd te blijven met stukken waar ik - door omstandigheden - maanden mee bezig ben.  
Bovendien is mijn zus in de burt dus een passesie hoeft niet lang op zich te laten wachten.

De stof hebben we al uitgezocht en aangeschaft. Bij Harrie Bosch in Eindhoven. Nooit een straf om daar te winkelen....


 
 

De rechterstof is de buitenstof (dus wel rustig en gedempt) maar de voering (rechts)  is "flashy" en die moet er natuurlijk wel hier en daar uit piepen.....


Ook het model hebben we al uitgezocht. Een winterjas met blinde sluiting, een aangeknipte kraag, princessecoupe (Engels voor en achter), steekzakken in de deelnaad, split middenachter en mouwsplitten. Het patroon heb ik zelf op haar maten getekend.Een pasmodel heb ik ook al gemaakt en gepast.
NB: Let bij het knippen op, neem extra naadtoeslag ivm de dikte van de stof en de overwijdte voor een winterjas.(Check de overwijdte nog een keer op je patroon) 

Ik begin eind oktober zodat de jas voordat de winter invalt klaar is!!!

1 opmerking:

  1. Ben benieuwd! Hier ook gister begonnen aan het tekenen van een mantel als examenstuk...

    BeantwoordenVerwijderen