dinsdag 1 juli 2014

Weven!!

Als afsluiting van het cursusjaar een workshop over weven!!!
We gingen op bezoek bij Sien Ulder  in Bergen. Sien Ulder heeft een eigen atelier waar ze vooral haar eigen stoffen weeft van zoveel als mogelijk natuurlijke materialen.Wat een inspirerende vrouw!! We kregen uitleg over haar werkwijze en mochten alles aanraken!! Prachtige stoffen, sieraden en kunstwerken!!
Ongelooflijk inspirerend en wat jammer dat een dag maar 24 uur heeft, je zou het allemaal wel willen uitproberen.

Sien liet ons zien hoe ze inspiratie krijgt van bijvoorbeeld foto's en dat vertaald in stoffen die ze kan weven. Ze maakt hier een soort moodbord van.We mochten foto's maken.

De foto's doen absoluut geen recht aan de werkelijkheid. Ze probeert de sfeer van de foto's te vertalen/vangen in een afwisseling en combinatie van strengen garen. Je kunt je voor stellen dat door met verschillende inslagdraden (verticaal) te werken er heel verschillende resultaten kunnen worden gekregen.
 
 
Hier heeft ze ook nog een inslag toegevoegd en een proeflapje gemaakt zodat je goed kunt zien wat het effect is.
 

Het opzetten van de kettingdraden is een tijdrovende en heel precieze klus.


 
 Na de rondleiding in haar atelier kregen we de gelegenheid om zelf nog wat te spelen met ketting en inslag.. Wat wel aardig was dat de kennis opgedaan voor het vak Textiel hier wel van pas kwam. Bindingen en rapport....Geen opmerkingen:

Een reactie posten