dinsdag 1 juli 2014

Trui uit de knip van april 2014

In de Knip van april stond een gebreide zomertrui, model 32. Aangezien ik een koukleum ben en het best wel een beetje wennen is, het Nederlandse zomerweer (!! maar je hoort mij niet klagen) leek een zomertrui (van katoen) een goede volgende keuze om te maken.

Ik was in Frankrijk al begonnen en had mijn breimand apart gezet, die mocht niet naar de opslag, toen ik op een zeker moment keek waar de mand gebleven was waren de verhuizers al weg met de mand(!!). In Nederland toch maar nieuw garen gekocht en opnieuw begonnen.

Voor de wol kwam ik terecht bij  Het Wolhuis in Rijssen. Wat een leuke winkel en wat zijn ze vreselijk aardig en behulpzaam.  Ze hebben in deze winkel ook het merk Drops, kende ik niet maar in de maand mei hadden ze 35% korting op het assortiment van Drops dus ik ben nog een keertje terug gegaan om in te slaan!!!  Ook in de toekomst zal ik hier wel vaker komen denk ik zo....


Deze trui is van Phildar wol Aviso, ik had 12 bollen nodig van 50 gr. en gebreid met naald nummer 5. Dus dat gaat lekker snel, bovendien was het patroon een soort gaten breien en dat schiet ook wel op hoor. 
Het was geen moeilijk patroon maar uiteindelijk heb ik de trui geloof ik wel 2 keer gemaakt. Het achterpand heb ik drie keer uitgehaald!! (Het was heel lastig om de steken halverwege weer op te zetten en aangezien het snel breide vond ik het de moeite waard om het pand dan maar helemaal opnieuw te breien. )
de fantasiesteek: 2 steken samenbreien een omslaan, etc. niet moeilijk
 
allemaal gaten....


die gaten schijnen wel lekker door


1 opmerking: