dinsdag 24 juni 2014

Een slankmakende jurk van Stylearc

Vandaag eindelijk de jurk afgemaakt waar ik op het Sanchoweekend mee begonnen was en die Nappie nog voor me had afgepast!!!
 
Hij mocht wat slanker op de heupen, op de rug de figuurnaden doorlaten lopen en bij de buste/hals kon er ook een centimetertje af. Verder heeft de jurk een  mooi kapmouwtje en toont erg slank.

Het patroon is van Stylearc, de jurk Heather en ik heb van stretchkatoen (met een beetje stretch, gekocht op het Stoffencircus in Doetinchem dit jaar) een eerste exemplaar gemaakt.Omdat de jurk een middenpas heeft en verticale deelnaden in het bovenstukje, kun je het model mooi passend maken. Het armsgat  met het kapmouwtje vind ik erg mooi gesneden en het enige lastige aan de naaien van de jurk was de hals.  Het is een hoekige hals met beleg waarbij het de bedoeling is dat het beleg zoveel als mogelijk wordt platgestikt. Dat is een beetje onhandig en ik denk dat ik de volgende keer het beleg met de hand doorpit dan kun je nl. wel overal bij... (Ik denk dat het ook handiger is om het beleg 4 mm smaller te maken, als je dan met name bij de schouders het beleg rondom vaststikt dan valt de naad al meer naar binnen en is doorpitten of platstikken niet meer nodig).
Ook is het handiger om het beleg pas na het afpassen te knippen, als je dan nog wat wilt innemen (zoals bij mij het geval was) dan verandert daardoor het beleg ook en ik had al zo krap stof... 
een mooi gesneden armsgat met een klein kapmouwtje

 

      ik heb bij het knippen niet goed genoeg opgelet en kwam er later achter dat ik de print aan
de achterkant mooier vind dan aan de voorkant...


Ook heb ik nu maar een zoompje van 2 cm. in de jurk dat zou ik een volgende keer veranderen in zeker 4 of 5 cm. maar m'n stof was op..
Verder een blinde rits en ik heb de jurk helemaal gevoerd, valt hij toch mooier vind ik persoonlijk..
Een vest wat ik al veel eerder een keer maakte (voor mijn blogtijd) past er wonderwel bij. 
 
Door de drukke print op de stof zie je de inzetten in het voorpand amper, zeker op deze slechte foto's.
Ik kan me goed voorstellen dat deze jurk met een effen stof een totaal ander effect heeft dus wie weet komt er nog een versie..

Dit is nu mijn tweede patroon van Stylearc en ik moet zeggen ze bevallen me goed. Jammer is dat je maar een maat krijgt, maar het patroon is geprint op mooi dik papier en dat werkt wel prettig.De pasvorm is ook goed en de instrukties zijn ook voldoende. 
Ik heb in ieder geval nog één jasje van Styearc op mijn lijstje staan (Ziggi). Jammer is dat ik ze wel duur vind, ZIggi jacket kost $25 AUD... en ze hebben zelden aanbiedingen, het enige wat ze wel doen is elke maand een patroon gratis aanbieden als je een patroon koopt. 

3 opmerkingen:

 1. Erg mooie jurk, zit je als gegoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, staat je prachtig! Ik heb tijdens het naaiweekend helemaal niet gezien dat je met deze jurk bezig was. Anders had ik 'm zeker even van dichtbij gekeken.

  Maar, een slankmakende jurk heb jij helemaal niet nodig hoor. Dat heb ik zelfs van een afstandje kunnen zien ;) Hoe dan ook, de jurk staat je geweldig. Ik ben heel benieuwd naar dit model in een effen stof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem op zondag nog geknipt en in elkaar geregen en Nappie heeft hem toen 's middags om 14.00 uur nog afgepast, de stoom kwam uit mijn oren want ik wilde dit nog graag voor elkaar krijgen. Het is zo fijn als je goed afgepast kunt worden.

   Verwijderen