vrijdag 15 februari 2013

Handleiding: Blinde knoopsluiting met aangeknipt beleg en een hoge pagekraag


Een beetje klassieke uitstraling...
N.B. Met betrekking tot het patroon (met de vouw en stiklijnen van het aangeknipte beleg) geef ik hieronder geen toelichting, deze informatie is in bijna elke uitgave van Knip dan wel Burda te vinden. 


1. patroon tekenen en kraag kiezen
2. stof kiezen (waarom kies ik ruiten..??)3. knippen, middenvoor met een knipje aangeven
4. verstevig de knoopsgatenbies en de kraagdelen (de kraagdelen heb ik met dubbele tussenvoering verstevigd omdat ik de kraag wat body wil geven) 
5. voorpand links en rechts aangeven
6. damesblouse rechts over links, linkerpand afknippen bij kniplijn

7. links de naadtoeslag naar de verkeerde kant omvouwen en de biesbreedte nog een keer naar de verkeerde kant omvouwen en strijken
8. steek een speld in de vouw en keer de bies met de goede kanten op elkaar, stik de  halve biesbreedte af (tot het inknipje van middenvoor)
9.  Tot het stiksel recht inknippen en de bies weer naar de goede kant keren, hoekje afknippen en uitdunnen.10.Stik nu de bies smal op de kant door,Herhaal dit nu bij het rechtervoorpand aan weerszijden van de bovenkant van de bies.

11. Neem het rechtervoorpand en vouw de knoopsgatenbies bij de eerste vouwlijn naar de verkeerde kant om, en strijk, steek een speld in de vouw en keer de bies naar de verkeerde kant, stik tot het midden van de bies, knip het hoekje af en dun uit, tot het stiksel recht inknippen en de bies weer naar de goede kant keren.


Herhaal dit nog een keer aan de voorrand van de bies.

12. vouw de voorrand van de bies naar de verkeerde kant en strijk. Steek ook hier weer een speld in de vouw en keer de bies naar de verkeerde kant, stik tot het midden van de bies, knip het hoekje af en dun uit, tot het stiksel recht inknippen en de bies weer naar de goede kant keren.

Het ziet er dan zo uit: 

13. Leg de dubbele bies op de verkeerde kant van de blouse en stik midden tussen de biezen door, stik hierbij de naadtoeslag mee vast.

14. Strijk/pers de biezen naar de voorrand.

15. maak nu de knoopsgaten.

16. Stik nu de schoudernaden.


sorry voor de slechte foto, maar je ziet nog wel hoe mooi de strepen doorlopen!!!

17. Speld de kraagdelen met de goede kanten op elkaar en stik vast, stik in de rondingen met een kleinere steek. Ik heb hier gebruik gemaakt van een kartonnen mal waarlangs ik de ronding gestikt heb. (mooi rond stikken is niet mijn sterkste kant!!)
18. Uitdunnen, keren en strijken

19. Speld de onderkraag met de goede kant op de goede kant van de halsrand en stik precies vanaf middenvoor tot middenvoor in de halsrand vast. Hoe preciezer je hier stikt hoe mooier de kraagdelen middenvoor tegen elkaar aan zullen sluiten als de blouse gesloten wordt.

19. De halsrand strijken en uitdunnen.

20. De bovenkraag met de hand met een inslagje met kleine steken vastnaaien.
21. Knopen aanzetten
22 Onder de kraag komt op het linkerpand nog een klein knoopje om de bies mooi te laten aansluiten, maak hiervoor boven aan de rechterbies een lusje. (dit moet ik nog doen!!)

et voilĂ   

er zit nog een rijgdraadje in de kraag, maar dat  mag de pret niet drukken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten