zaterdag 2 augustus 2014

Simone afwerking van de armsgaten

Simone, de afwerking van de armsgaten. Bij deze racerback heb je heel veel naden die schuin van draad lopen, het is belangrijk dat deze naden niet gaan lubberen en mooi aansluiten.
In dit patroon een mooie manier om biezen aan te zetten en daarmee de armsgaten af te werken.

Je knipt biezen,  hier moeten de biezen schuin van draad geknipt worden omdat er zoveel grote rondingen afgewerkt moeten worden.  Stik de armsgaten vlak voor de stiklijn door (een steunstiksel).


armsgaten die afgewerkt gaan worden met biezen Schuin van Draad geknipt

 

 
Meet de ronding van de armsgaten op. Knip biezen Schuin van Draad, ik heb 4 x de breedte van de helft van mijn ritsvoetje genomen, dat is 4 x 7 mm = 2,8 mm en nog een paar mm voor de keerruimte, dus net iets meer dan 3 cm. Sluit een armsgatbies, laat de andere open (die komt aan de kant waar de rits zit) en strijk het naadje van de gesloten armbies open.
Vouw de bies dubbel (verkeerde kanten op elkaar) en pers de bies plat. Let op, omdat de bies Schuin van Draad is geknipt rek je de bies gemakkelijk uit.
Stik nu aan beide zijden van de bies met een grote steek (bijv. 3.5 mm) en in een contrasterend  garen een stiksel op een voetje breed van het (geperste) midden van de bies. Je maakt dit stiksel omdat het precies omstrijken hierdoor veel gemakkelijker is. Vervolgen pers je de bies op het stiksel naar de verkeerde kant van de bies. Je kunt nu het stiksel verwijderen. Je hebt nu een biasband in de kleur en stof die jij wilt.(je zou dit natuurlijk ook kunnen kopen als je de goede kleur/het goede materiaal kunt vinden)
 
De bies wordt nu opengevouwen en met de eerste vouw op de goede kant van het armsgat gespeld. De vouw komt op het stiksel van het armsgat te liggen.  Kip na het stikken de naadtoeslag van het armsgat bij en knip in de rondingen in. Vouw vervolgens de bies helemaal naar de verkeerde kant en rijg vast.
 
 


geregen bies, hier zie je bies helemaal naar binnen gevouwen op het voorpand, op de goede kant van het rugpand zie je alleen een stiksel  


 
 
 
Aan de goede kant is alleen een stiksel te zien, de bies is helemaal naar de verkeerde kant gevouwen.
 

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten