maandag 19 mei 2014

Een weekend met alleen maar naaiofielen!!!!!!


Sancho (dé vereniging voor naaiofielen) viert haar 10 jarig jubileum dit jaar en ter gelegenheid daarvan werd er een weekend georganiseerd voor Sancho-leden.

Het afgelopen weekend met ongeveer 30 vrouwen op de Veluwe in een groepsaccomodatie (type schoolkamp) vertoefd en bijna alleen maar bezig geweest met kleren maken, patronen tekenen, stofjes bekijken, elkaar afpassen (dat is echt super), tips en trucks uitwisselen en meteen toepassen. En niemand die zegt doe eens gezellig met ons mee want wij vonden dit allemaal héél gezellig.

Bij veel dames kwam de stoom uit de oren zo hard is er gewerkt!!!! In ieder geval bij mij. We begonnen vrijdag om 18.00 uur en met korte onderbrekingen om te slapen en te eten werd er straf doorgewerkt 08.00 tot 24.00 op zaterdag en zondag van 08.00 tot 15.00 uur.

Er was uiteraard ook veel gelegenheid om te kletsen maar als je daar geen behoefte aan had was er ook niemand die je daar op aan keek.

Ik had niet gedacht dat ik veel zou maken (heb de echte naaimojo nog niet te pakken), maar dat viel heel erg mee.

Ik heb een top gemaakt (Burda mei 2014, model 105) en een broek (Knip april 2006, model 16), een jurk geknipt en in elkaar geregen en die is door Thea (lerares) afgepast en nog een patroon voor een vestje uitgeknipt!!! Ik was al blij geweest als ik alleen de broek had afgemaakt, maar het werkt zo stimulerend als er om je heen ook zo doorgewerkt wordt en als je ergens over aarzelt meteen de vraag kunt stellen er was altijd wel iemand die met je meedacht!!! Ik heb genoten!!! Bedankt Sancho-dames!!De zoom moet nog afgewerkt en daarmee de lengte bepaald en een zoompje in de mouw, een lekker shirt

Deze broek heb ik al drie keer eerder gemaakt, dus het patroon is wel vertrouwd hier en daar wat aangepast, ik vind het een heerlijke zomerbroek, het materiaal is poplin. Er moet nog een knoopsgat in + knoop en de zoom moet nog gestikt.
 
 Ik ben niet zo te spreken over de zuiverheid van het stikwerk van de broek ik moet er duidelijk weer even inkomen.... Maar al met al ben ik prima tevreden over het resultaat.

Met de jurk en het vestje ga ik morgen verder.


2 opmerkingen:

  1. WOW! Dat was echt gezellig en het lijkt echt op werkkamp :-D Maar ik zou niet erg vinden. Dat is zeker herhaling waard. Deze top en broek zitten goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag en de top en broek zijn mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen